maandag 5 november 2012

Black white black

Alle kanalen had ik al bekeken en er was niets... Nog maar een keer dan. Weer niet. Tot ik opeens de tune van Rudolph's Bakery hoorde. Natuurlijk bleef ik daar even hangen om te kijken wat Rudolph zou gaan maken. Amerikaans chocokoekjes. Oelala, klinkt dat even lekker! Gisteravond heb ik mijn eigen versie gemaakt. 

I had already watched every channel and there wasn't anything on tv... Again. And again nothing. Until I heard the tune of Rudolph's Bakery. Of course I wanted to know what Rudolph was going make. American chocolatecookies. Oelala, that sounds delicious! Yesterday evening, I made my own version.

Yummy! 





Je hebt nodig: / You need:

Koekjes: / Cookies:
  • 200 gr boter / 200 gr butter
  • 60 gr pure chocolade / 60 gr  dark chocolate
  • 200 gr bloem / 200 gr flour
  • 50 gr cacao / 50 gr cacoa
  • 80 gr bruine suiker / 80 gr brown sugar
  • 1 eierdooier / 1 egg yolk
Vulling: / Filling:
  • 60 gr boter / 60 gr butter
  • 100 gr poedersuiker / 100 gr icing sugar
  • scheutje melk / a splash of milk



 1. Mix de boter tot het zacht is.
1. Mix the butter until it's soft.

 2. Voeg dan de bruine suiker en de bloem toe.
2. Then add the brown sugar and the flour.

3. Als het deeg korrelig wordt, voeg dan ook de cacao toe. 
3. When the dough gets granular, add the cacoa as well.

4. Smelt de chocolade. Omdat het niet zoveel was, heb ik het deze keer in de magnetron gedaan. Het kan natuurlijk ook au bain marie. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het deeg, samen met de eierdooier.
4. Melt the chocolate. Because it wasn't that much, I used the microwave this time. You could do it au bain marie. Add the melted chocolate to the dough, together with the egg yolk.


5. Mix alles door elkaar. Maak dan kleine balletjes op een bakplaat en druk ze plat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 180°C.
5. Mix everything together. Then make little balls on the plate and flatten them. Bake the cookies for approximately 15 minutes at 180°C

6. Smelt de boter, voeg de poedersuiker toe en laat het in de koelkast weer hard (maar wel smeerbaar) worden. Je kunt eventueel ook nog een zakje vanille-suiker toevoegen.
6. Melt the butter, add the icing sugar and let it become hard (butspreadable) in the fridge. You might add a packet of vanilla-sugar.

7. Smeer de botercrème op een koekje en druk een tweede koekje hierop. Leg alle koekjes op een grote schaal, en uitdelen maar! (oh, en zelf natuurlijk proeven he :)
7. Spread the buttercream over a cookie, put another cookie on top of it. Put all the cookies on a dish and treat your friends and family! (oh, and don't forget to taste them yourself :)


9 reacties:

  1. oh my! Ik heb nu trek ik cookies! :D
    Ik ga dit zeker ook een keer maken, heel goed gedaan en uitgelegd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OH YUMM! yea! I made the floral headpiece myself! it took me 3 hours!!! >.< Haha, but it was worth it, because i always wanted one!

    Thank you so much for visiting my site! I actually have a friend from the netherlands who came to the USA for foreign exchange program! :)


    God bless,
    christine
    www.beyoutifulhope.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. you are such a talented cook!:)
    also, how you been?

    xo

    love,
    Shubhi's Revels!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. omg looks delicious, love your blog! we should follow each other?! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chocolate cookies! <3 Looks so yummy. Can I have that? :))

    http://kathastrophee.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yeah sure, if your come and visit Holland some time :D

      Verwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs