woensdag 30 april 2014

Gevaarlijk sprookjesachtig

Nog een uurtje de tijd voordat ik bij dance4life moest zijn, slenterde ik door Amsterdam. Ik ging op een bankje zitten, had een gesprek met een man uit Londen over fietsen, at een koekje en had opeens zin om naar Foam te gaan. Dus dat was precies wat ik deed. Daar bleek net de fantastische multimedia-installatie The Enclave van Richard Mosse te zijn geopend.

In 2012 en 2013 reisde Richard Mosse in gezelschap van rebellengroepen door het oosten van de Democratische Republiek Congo. In dit gebied wordt geplaagd door massamoorden, hinderlagen en seksueel geweld. Richard Mosse zocht naar een nieuwe manier om al deze verschrikkelijke gebeurtenissen in beeld te brengen. Hiervoor gebruikt hij 16 mm-infraroodfilm, een middel dat vroeger tijdens militaire patrouille werd gebruikt. De film maakt gecamoufleerde doelwitten beter zichtbaar vanuit de lucht. Het resultaat zijn felroze, bijna sprookjesachtige landschappen. Je zou bijna vergeten dat dit gebied geteisterd wordt door oorlog. Tot de geluidsopnamen je weer terugbrengen naar de realiteit. Deze tentoonstelling bestaat namelijk niet alleen uit foto's, maar ook filmopnames en fragmenten van de omringende geluiden. 

Misschien is Foam iets te ver weg, dan zie je hier alvast wat prachtige foto's. En er is nog zoveel meer te zien op de site van Richard Mosse. Of bezoek toch het Foam, want de multimedia-installatie is toch het indrukwekkendst als je er zelf tussen staat :)

vrijdag 25 april 2014

Ik zie jou


Als ik toch net zoals mijn kat de hele dag in het gras kon rollen en achter de vliegjes aan kon springen. Dan zouden de buren me misschien verbaasd aankijken, maar dan zou ik niet hele dagen voor het centraal examen zitten leren. Alleen kon ik dan ook geen toffe photoshoots doen met Lune. 

De komende tijd ga ik minder tekst, meer foto's posten. Eind mei komen de lappen quasi-wetenschappelijk geneuzel wel weer. Doei!

Model: Lune

zondag 20 april 2014

Kip zonder kop


Vrolijk Pasen! 
Moge alle eitjes gevonden worden.

vrijdag 18 april 2014

Angles


Hoi! Toen de laatste schoolexamens achter de rug waren, gingen Lune en ik meteen op pad om te fotograferen. Dit is alvast een voorproefje van de photoshoot. Ik vind dit een van de gaafste foto's die ik gemaakt heb. De pose is zo bizar en Lune's ogen zijn echt prachtig! De rest zal gauw ook online komen, dus stay tuned :)

Fijn weekend alvast 

Model: Lune

zondag 13 april 2014

Cunchy + sticky: Paradise Cakes


Dit is samen met kokoskoekjes mijn favoriete baksel! Het gaat namelijk ongeveer zo als je eet. Eerst knapt de laag pure chocolade tussen je tanden. Daarna cruncht dit cakeje lekker door de gebakken buitenkant. Ten slotte bereik je de heerlijk kleverige binnenkant gevuld met kokos en gedroogd fruit. Misschien zie je dit nu voor je als een soort dramatische slowmotion reclame met een operamuziekje op de achtergrond. Perfect. Nee grapje. Maar omnomnom, het is zo lekker! Zeker omdat ik deze keer gekonfijte kersen toevoegde, wat het extra speciaal maakte.

Dus, heb je nog een uurtje vandaag? Dit is het ultieme zondagmiddagrecept!

Je hebt nodig: 100 gr boter, 200 gr pure chocolade, 220 gr fijne kristalsuiker, 2 grote eieren, 180 gr geraspte kokos, 80 gr gedroogde pruimen en 100 gr gekonfijte kersen.

Natuurlijk kan je de pruimen ook vervangen door ander gedroogd fruit of rozijnen. Het zelfde geldt voor de kersen. Hoewel die dit recept juist zo bijzonder maken!

Knip cirkels bakpapier voor inde bakvorm. Smelt dan de chocolade en verdeel die over de twaalf vormpjes. Laat die afkoelen in de koelkast (of als het koud genoeg is gewoon buiten).


Mix dan de boter, suiker en het ei in een kom.

Voeg ten slotte de kokos, fijngesneden pruimen en in stukjes gesuikerde kersen toe. Schep het mengsel in de cupcakevormpjes. Zet het bakblik dan 30 minuten in de oven op 180. 

Opmerking: zoals je ziet, heb ik de cakejes gebakken in een metalen bakblik. Zorg er dan wel voor dat het bakblik goed is ingevet en doe er voor de zekerheid anders een bakpapiertje in. Ze gingen er namelijk best lastig uit. Bij een siliconenvorm zal dit makkelijker gaan. 

Heb je helemaal niet zo'n cupcakevorm. Ik heb ook wel eens Paradise Slices gemaakt. Ongeveer hetzelfde recept, maar dan in een bakblik :)

woensdag 9 april 2014

Los met Hardwell op het Museumplein

Hoi! 

In de eerste blogpost na mijn examenweek heb ik gelijk iets gaafs te vertellen! Vorige week werd Hardwell als nieuwe ambassadeur van dance4life gelanceerd met een verrassingsoptreden op het Museumplein. Ik had me net aangesloten bij het blogteam van dance4life en schreef meteen een blog:



Benieuwd naar hoe het optreden was en welke BN'er zijn moves showde midden in de mensenmassa? Lees mijn complete blog hier!

Liefs, Janna
Blog Designed by The Single Momoirs